Een verhaal van reïncarnatie

Bestaat reïncarnatie?

Het verhaal van Dorothy Eady

In 1907 maakte 3-jarige Dorothy Eady een bijna fatale val in haar ouderlijk huis. De huisdokter verklaarde haar in eerste instantie dood en spoedde zich naar huis om de overlijdensakte te maken. Doch bij zijn terugkeer bleek Dorothy springlevend te zijn.

Er was echter iets veranderd. Het opgroeiend meisje bleek een obsessie te hebben voor het oude Egypte. Zij herinnerde zich een vorig leven, zo’n 3000 jaar geleden. Niemand geloofde haar.

Onderzoek

Ik heb twee boeken over het onderwerp gelezen.

“Op zoek naar Omm Sety” , geschreven door Jonathan Cott in samenwerking met Dr. Hanni el Zeini, een persoonlijke vriend van Dorothy Eady.

“Omm Sety’s Egypt”, geschreven door Dr. Hanni el Zeini en Catherine Dees.

Deze boeken gaan over hetzelfde verhaal, met dit verschil dat het tweede boek veel uitgebreider is, en uit eerste hand. Dr. Hanni el Zeini kende Dorothy Eady persoonlijk. Toch zijn beide boeken complementair. Het eerste boek (Nederlands) geeft een heel goed begrip van het basisverhaal. De uitgebreidere versie (Engels) werkt meer met dagboekfragmenten van Dorothy en wordt daardoor veel persoonlijker.

Ik heb de indruk dat beide boeken geschreven zijn door integere personen. Er is geen sensationeel verhaal van gemaakt, ook al is het dit eigenlijk wel.

Dorothy Eady wist dingen over het oude Egypte, dat een normaal mens niet kan weten. Of misschien wel, na intensieve studies en deductie. Toch wist zij perfect te vertellen én aan te duiden waar de tuinen rond de tempel van farao Sety de Eerste zich bevonden. Een opgraving bevestigde wat zij al wist of vermoedde. Tevens wist zij nog andere dingen te vertellen. Bv, waar is de tombe van Osiris en Nefertiti? Wie waren de eerste Egyptenaren? De toekomst zal tevens uitwijzen of sommige van haar beweringen uitkomen. Dan pas zullen we ten volle het verhaal van Omm Sety aka D.E. kunnen beoordelen.

Liefdesverhaal

Kritisch lezen is een must om bepaalde waarheden te achterhalen. Toch heb ik mij wat laten meeslepen door de rode draad in beide boeken. Het onmogelijke liefdesverhaal tussen Omm Sety en de reeds 3000 jaar overleden farao Sety I. Gesprekken tussen beiden werden opgetekend in een dagboek en brengen veel nieuwe inzichten bij over het oude Egypte. De schrijfsels zijn dus geen factuele opsomming en dito onderzoek naar de waarachtigheid van de beweringen van Omm Sety. Toch wil ik betogen dat er meer is tussen hemel en aarde.

Besluit

Doorgaans plaats ik artikels op deze website, waar ik zelf van overtuigd ben. Deze keer wil ik een uitzondering maken. Ja, er zijn op zijn minst een aantal fascinerende kanten aan de persoonlijkheid en kennis van Dorothy Eady, waarbij je zou denken: zou het dan toch mogelijk zijn, reïncarnatie? Langs de andere kant laten de auteurs wel wat kansen liggen om één en ander te checken of af te toetsen bij personen die “geraakt” zijn door Dorothy.

Toch voelde ik mij opgetogen na het lezen van beide boeken.

Dit geeft zin om meer te weten te komen over reïncarnatie en andere esotherische zaken.

Ik kan het verhaal dus niet onmiddellijk afdoen als een verzinsel. Eigenlijk zouden jullie dit voor je jezelf moeten uitmaken na het lezen van onderstaande schitterende boeken.

Omm Sety basisverhaal!

De veel uitgebreidere versie!