Het ontstaan en het einde van alles!

Fingerprints of the gods

Ik vind het een mooie titel voor een boek. Het is toevallig ook een wereldbestseller.

De auteur, Graham Hancock, doet zijn onderzoek ter plaatse. Hij schakelt tevens de hulp in van deskundigen en laat die uitgebreid aan het woord.

Voorwoord

Mijn leitmotiv om bepaalde zaken te onderzoeken is:

Door logisch te redeneren, onderbouwd met wetenschappelijk onderzochte feiten, proberen om zelf tot een bepaalde mening te komen over bepaalde mysteries in onze wereldgeschiedenis.

Tot voor enkele jaren terug was het woord van de “Egyptoloog, hoogleraar, autoriteit”, enz, voor mij een certitude, waarop men verder kon bouwen en een visie kon ontwikkelen. Maar door voortschrijdend inzicht en kritisch onderzoek van voorgelegde informatie mbt actualiteit en enkele wereldschokkende gebeurtenissen, ben ik eindelijk tot het besluit gekomen dat reguliere media ook maar één gekleurde visie is op de werkelijkheid of soms een “alternative fact”. En dan druk ik mij nog eufemistisch uit.

Uiteraard zijn er wetenschappers waarbij de waarheidsbevinding wel nog op de eerste plaats staat en dus voorgaat op carriërebelangen. Ook al worden ze daarna geridiculiseerd door hun collega’s.

Piramiden en Sfinx

Ik haal onmiddellijk één van de krachtigste elementen in het boek aan:

De Grote Sfinx, alsook de 3 Piramiden van Gizeh in Egypte worden door Egyptologen “gedateerd” op de “vierde dynastie“, dus vanaf 2639 vC. Daar zijn een  aantal objectieve observaties tegenover te stellen:

1. De trappiramide van Zoser in Sakkara was een imposant bouwwerk van de 3de dynastie (voor de piramiden van Gizeh). Gebouwd met relatief kleine en hanteerbare blokken die 5 a 6 man konden tillen. De kamers binnenin deugden in bouwkundig opzicht niet.

2. De piramiden van Gizeh hebben de duizenden jaren min of meer ongeschonden doorstaan en zijn architectonische pareltjes.

3. De piramiden van de 5de en 6de dynastie (na de piramiden van Gizeh) waren zo slecht gebouwd dat ze volledig waren ingestort. Ze waren niet veel meer dan hopen puin.

Wat klopt hier niet in het plaatje? Je zou kunnen verwachten dat de know how van de Egyptische volkeren zou toenemen naarmate de beschaving vordert. Maar niets is minder waar.

De piramiden van Gizeh én de Sfinx zijn “out of place” in deze.

Wetenschap

Hoe kan je dit bewijzen en ingaan tegen de traditionele datering van deze “wereldwonders”?

Juist… door wetenschap.

De erosie van de Sfinx en de wanden van de “kuil” waarin hij ligt of uitgehakt is, is niet ontstaan door woestijnwind, want dan zou deze horizontaal zijn. In geen geval kan dit verticale spleten veroorzaken.

Erosie door water

Erosie door water is hoofdzakelijk verticaal en dit is bij de Sfinx het geval. Dit zijn de bevindingen van professor Robert Schoch, geoloog.

Om zulks vochtig klimaat te vinden die dit kan veroorzaken (erosie tot een paar meter diep!) moet je al teruggaan tot 10.000 vC volgens auteur John West, die samenwerkte met voornoemd geoloog. Wie bouwde dan de Sfinx als de predynastieke Egyptenaren dit niet deden?

Maar dit is niet alles, want bovenstaande theorie is alleen maar gebouwd op veronderstellingen, buiten het feit dat we er wel kunnen van uitgaan dat de erosie werd veroorzaakt door water en niet door wind.

De Leeuw

Waarom heeft de sfinx het lichaam van een leeuw?

Het tijdperk van de leeuw lag tussen 10.970 en 8810 vC. Rond 10.450 vC kwam de zon in het lentepunt op tegen de achtergrond van het sterrenbeeld Leeuw.

Grondvlak 3 piramides van Gizeh

Volgens de Belgische archeo-astronoom Bauval komt de ordening van de 3 sterren van Orion exact overeen (met behulp van een modern computerprogramma) met het grondplan van de 3 piramiden van Gizeh. Dit wil zeggen: zoals de sterren aan de hemel stonden in 10.450 vC. De piramiden dus als een landmark voor het elfde millennium voor Christus.

Boodschap aan toekomstige generaties

Het voorgaande linkt de Sfinx en de piramiden van Gizeh aan elkaar door watererosie, de constellatie Orion en het sterrenbeeld Leeuw.

De vraag is: waarom wilde men zo’n “onbreekbaar” monument achterlaten dat specifiek verwees naar 10.450 vC? Een architectonische parel waarin met ongekende precisie blokken verwerkt zijn die nu nog maar door een tweetal kranen in de hedendaagse tijd zouden kunnen opgetild worden? Waarin het getal pi verwerkt zit en tal van mathematische “toevalligheden”, die onmogelijk toeval kunnen zijn…

De bouwers van de piramides stelden werkelijk alles in het werk om een boodschap door te geven aan toekomstige generaties.

Waarom?

Ook daarop wordt een antwoord gegeven in dit boek en het is ontluisterend…

Ja, ik kan begrijpen waarom dit een bestseller is.

Op onderstaande link kan je een verdere stap zetten naar een toenemend bewustzijn..