Het mysterie van de maan

Geplaatst op 08-08-2019

Onlangs las ik “Het mysterie van de maan” van Christopher Night en Alan Butler.

De these is dat een intelligente entiteit een wiskundige boodschap heeft achtergelaten voor de mensheid (naarmate die zich meer en meer ontwikkelt) om te ontdekken.

Net zoals in de film van Stanley Kubrik, “A space odyssee”, een zwarte monoliet wordt achtergelaten op de maan. Uiteraard te vinden door de mens, die daardoor meteen het bewijs heeft van eerdere geavanceerde beschavingen.

Wiskundig bewijs

Om het aangedragen bewijs een beetje te laten “inzinken”, heb ik de meeste wiskundige “toevalligheden” op een rijtje gezet in onderstaande tekening. Handiger om dit zo op een rustige en gedetailleerde manier te bekijken.

De auteurs van dit boek achten de kans dat bovenstaande waarden op toeval berusten quasi onbestaande. In ons zonnestelsel zijn er geen gelijkaardige toevalligheden of verhoudingen opgemerkt tussen planeten, hun manen en de zon.

Het draait om steeds terugkerende waarden in onderlinge verhoudingen tussen zon-maan en aarde, alsof zij een drie-éénheid zijn.

Hypothese: de maan is kunstmatig en werd geïntroduceerd na het ontstaan van de aarde en de reeds bestaande zon. Net door het inbrengen van de maan is er leven mogelijk op deze aarde. De draaiing en hoek van de aarde wordt gestabiliseerd, de getijden worden onder controle gehouden enz.

1. De aarde draait per omloopbaan rond de zon 366 keer rond haar as.

2. De aarde is toevallig ook 366% van de grootte van de maan.

3. Per omloopbaan van de maan draait de aarde 27.3 keer rond haar as (maancyclus).

4. Toevallig is de maan ook 27.3% van de grootte van de aarde. Er is geen enkele reden waarom dit zo zou moeten zijn.

5. De maan is exact 400 keer kleiner dan de zon.

6. De zon is 400 keer groter dan de maan.

7.  Maar…de maan staat ook 400 keer dichter bij de aarde dan de zon. Op die manier kan de maan exact de zon bedekken en krijgen we een zonsverduistering.

8. Per dag legt de maan 400 km af.

9. De omtrek van de aarde is 40.000 km.

10. De omtrek van de maan in km: 10920

11. Aantal doorsneden van de aarde in de doorsnede van de zon: 109.25

12. Op het moment dat de aarde het verst verwijderd is van de zon, passen er 109.26 doorsneden van de zon in die afstand!

Ook de Megalitische Yard past in bovenstaand plaatje. De MY is een standaard meeteenheid die gebruikt werd over een gebied van duizenden vierkante kilometers. Een “internationale” afspraak voor een lengtemaat als het ware, ettelijke duizenden jaren geleden…bij het oprichten van prehistorische stenen bouwwerken. Zo gaan er 40.000 MY in 1 Mg boogseconde van de zon en 366 MY in 1 Mg boogseconde van de aarde. Maar dit zou ons te ver leiden.

Besluit

Voor mij was dit boek een echte eye-opener.  Zoveel toeval op één stokje, kan volgens mijn bescheiden mening niet.

De enige optie die dan nog overblijft is dat een “intelligente entiteit”, de maan daar geplaatst heeft om de aarde te reguleren. In the process werd dan ook nog eens een niet mis te verstane mathematische boodschap in de verhoudingen tussen aarde-maan en zon gestoken.

Als je slapeloze nachten wil, dan moet je beslist dit boek lezen!

Daarna zal je nooit meer dezelfde zijn…

Hieronder vind je de kortste weg naar een zelfbewuster leven…